Oldal kiválasztása

A 10 év során, míg angolt tanítottam skype-on (és személyesen is), nagyon sok olyan emberrel találkoztam, aki azt mondta, azért akar megtanulni angolul, mert:

…………………………………………………………és ide egy jó hosszú csöndet képzelj el.

 

Majd utána valami olyasmit, hogy:

  • angol nélkül már nem lehet létezni ebben a világban (ami igaz is)
  • milyen égő, hogy körülöttem mindenki más tud, csak én nem…
  • egyszer biztos hasznát veszem…

 

Megmondom őszintén, nem szívesen vállaltam el a fentieket soroló tanítványokat. Mert nem volt konkrét, körülhatárolható céljuk. Mit is jelent egy jól körülhatárolható cél?

  • pontosan tudom, miért kezdek bele valamibe
  • mit akarok elérni
  • és mikorra (határidő)
  • tisztában vagyok azzal, hogy ehhez mennyi erőfeszítést kell tennem addig, és ezt az erőfeszítés-mennyiséget lebonthatom hónapokra, hetekre, napokra is
  • van róla egy képem, milyen lesz az, ha megvalósul a célom (látom magam büszkén és boldogan, látom a felém sugárzó elismerő tekinteteket, a nyelvvizsga bizonyítványomat, az új munkahelyemet, ahol azért dolgozom, mert kiválóan beszélem a nyelvet, a feladatokat, amiket ott végzek, a dagadó bankszámlám egyenlegét stb.stb.)

Ez így túl sok?

Rossz hírem van:

  • ha nem veszed magadnak a fáradságot, hogy kitaláld, nem leszel elég motivált ahhoz, hogy tanulj, kitarts, és az első adandó alkalommal feladod.

Mert túl fáradt leszel…túl éhes…és egyáltalán: minek is csinálod ezt?!

 

Olyan ez, mint a fogyókúra. Felszalad rád pár kiló. Tudod, hogy le kéne adni. Tervezgeted, hogy majd holnaptól…és ismét holnaptól…de az a holnap valahogy nem jön el. Mindig elcsábulsz.

 

Aztán kapsz egy meghívót a legjobb barátnőd esküvőjére. Ami pontosan félév múlva lesz. És lelki szemeiddel már látod magad dagadtan a lakodalmon, belepréselve egy olyan ruhába, ami semmit nem takar, sőt; inkább kihangsúlyozza a kritikusabb testtájaidat. Miközben körülötted mindenki vékony, fitt, és vonzza a tekinteteket.

Ettől sokkot kapsz. Addig le kell fogynod! Ennyi és ennyi kilót…

Na, ez a CÉL, határidővel egybekötve.

 

És a kellemes vízió, hogy látod magad egy dögös ruhában az esküvőn, amit már nem azért vettél meg, mert másba nem fértél bele, hanem, mert mindig is egy ilyen darabra vágytál.

**

Az adatkezelés nyilvántartási száma: 111090/2016.

Beszélj magabiztosan angolul 3 hónap alatt! Ha szóbeli nyelvvizsgára, külföldi munkára készülsz, vagy egyszerűen csak szeretnél jól boldogulni a mindennapos beszédhelyzetekben, ez a tanfolyam Neked való!

Szókincsfejlesztő Online Angol Tanfolyam – Beszélj magabiztosan angolul akár 3 hónap alatt!

Skype-os (egyéni) magánórákra itt tudsz jelentkezni:

Angol magánórák skype-on Váczi Évával